Голова Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України (NAUDI) Сергій Пашинський звернувся до РНБО, Кабінету міністрів та парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки з проханням на час військового стану захистити дані державних і приватних оборонних підприємств. Зокрема, йдеться про місцезнаходження та розташування, які зазначаються у реєстрах, фінансові та виробничі плани, податкові відомості, банківські операції, митні декларації та інші відомості про юридичні особи.
 
Враховуючи стратегічне значення таких підприємств для обороноздатності держави, доступ до цих даних повинні мати винятково посадові особи, що пройшли спецперевірку та підготовку, в тому числі для роботи з таємною та конфіденційною інформацією.
 
Надійного забезпечення національної безпеки та розвитку української оборонної промисловості можливо досягти лише спільними зусиллями, в співпраці між органами державної влади та оборонними підприємствами.
 
Асоціація напрацювала пропозиції щодо можливих інструментів врегулювання цього питання. Голова Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України (NAUDI) Сергій Пашинський направив відповідні листи до РНБО, Кабінету Міністрів України та парламентського Комітету з питань національної безпеки.