Національна асоціація оборонної промисловості України (NAUDI) виступила з ініціативою внесення змін до Закону України «Про оборонні закупівлі», що спрямовані на підвищення ефективності роботи підприємств оборонно-промислового комплексу в умовах дії правового режиму воєнного стану.
Пропозиції NAUDI стосуються:
1. Гарантій виконавцям державних контрактів (договорів) на постачання товарів для потреб оборони компенсації витрат від операційної курсової різниці (від зміни курсу валюти) на день погодження ціни та фактичного курсу валюти оплати.
2. Врегулювання проблеми визнання обставин непереборної сили та врахування строків виконання державних контрактів на час їхньої дії.
3. Відтермінування строку виконання державних контрактів на строк прострочення державним замовником передбаченої договором попередньої оплати.
NAUDI наголошує, що ці зміни є вкрай необхідними для забезпечення стабільної роботи оборонних підприємств та захисту інтересів країни в умовах російської агресії. Асоціація очікує на підтримку уряду та повідомлення про результати розгляду пропозицій.