NAUDI і НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» уклали Меморандум про співробітництво. З боку Асоціації документ підписав Голова Сергій Пашинський, з боку КПІ – ректор Михайло Згуровський.
 
Меморандум передбачає розвиток та зміцнення взаємної співпраці для сприяння розвитку оборонно-промислового комплексу України.
 
«Ми впевнені, що завдяки нашому співробітництву піднімемо як рівень виробництва Асоціації, так і роль КПІ як ідеолога і виробника світової зброї. Українському ВПК потрібні молоді фахівці, і ми будемо залучати студентів КПІ, науковців, керівників до роботи на підприємствах, особливо у вузьких спеціалізаціях», – зазначив Сергій Пашинський.
 
Він додав, що Україна зараз має відновлювати потенціал ВПК і готувати нові кадри для нього – це питання виживання нашої нації. «Повертаємось до практики студентів на виробництвах. Плануються освітні програми, програми-практики, науково-конструкторські програми. Є багато викликів і вони динамічно міняються, тому в нас немає іншого виходу, як працювати разом з колегами із КПІ», – впевнений Голова NAUDI.
 
Михайло Згуровський, у свою чергу, запевнив, що фахівці КПІ готові до довгострокової співпраці з підприємствами-учасниками NAUDI. «Ми зацікавлені в довготерміновій співпраці наших науковців з групою ваших компаній. Адже зараз немає нічого важливішого, ніж робити все, щоб себе захистити», – зазначив він.
 
Ректор університету звернув увагу на те, що КПІ має дуже великий спектр оборонних розробок, а також розповів, що навчальний заклад разом з партнерами розробляє програму гуманітарного розмінування. «Розробляємо дрони-детектори, які будуть визначати координати залягання мін, наземні роботизовані платформи, які керуються штучним інтелектом, які будуть транспортувати міни, та інформаційні платформи, що координуватимуть дрони-детектори і роботизовані платформи», – розповів він.